کوکوپیت چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

کوکوپیت بهترین ماده برای کاشت گیاه

کوکوپیت

چیست ، چه مزایایی داردچه مصارفی دارد و چگونه باید کوکوپیت را مصرف کرد؟

مقدمه

کوکوپیت یکی از محصولات جانبی گیاه نارگیل است که  در سرزمینهایی که این گیاه رشد می کند و در مراحل فرایند صنعتی بعد از برداشت میوه نارگیل از ضایعات و الیاف پوست نارگیل به دست می آید .

پس از خرد و تبدیل به پودر  کردن محصولی خاک اره مانند و پوک به دست می آید که اغلب آن را در طی مراحلی  به صورت فشرده و به حالت قالب هایی  در می آورند و به بازار عرضه می کنند . این محصول به نوعی جانشین خاک سنتی است و خواص مفیدی دارد که در میان مدت صرفه  اقتصادی بالایی دارد که کشاورزان و باغداران هوشمند به مصرف آن رغبت کاملی پیدا می کنند .

در این مقاله به بررسی کوکوپیت با سرفصل های زیر خواهیم پرداخت:

  • مزایای کوکوپیت
  • موارد مصرف کوکوپیت
  • چگونگی مصرف کوکوپیت
  • کاشت بذر، قلمه و نشا در کوکوپیت
  • افزودنی های مغذی به کوکوپیت برای کاشت
  • کوکوپیت و کاشت قارچ
  • کوکوپیت و رشد حلزون
  • نتیجه گیری

مزایای کوکوپیت

مزایای این خاک سودمند به قرار زیر است:

  • کوکوپیت PH خنثی دارد یعنی نه اسیدی است و نه قلیایی.
  • این محصول جاذب آب فراوان است و مقدار زیادی آب را در خود ذخیره میکند به طوری که مصرف آب را به حد اقل می رساند.
  • با افزودن مواد مغذی لازم گیاه برای مقاصد مختلف کشت بذر ، نهال و رشد محیط کاملا کنترل شده ای را برای زارع و علاقمند کشت و کار فراهم میکند
  • کوکوپیت عاری از هرگونه قارچ و باکتری مضر است و نیاز به  قارچ کش و سموم آفات چندانی ندارد و محیط مصرف کوکوپیت سالم است.
  • کوکوپیت دوست محیط زیست است و زمان مصرف آن طولانی است و میتوان آنرا چندین بار مورد استفاده قرارداد.
  • خاک کوکوپیت پس از مصرف هم محیط را نمی آلاید و دوستدار محیط زیست است.
  • این خاک را به عنوان مالچ هم میشود مصرف کرد.

موارد مصرف کوکوپیت

موارد  مصرف کوکوپیت عبارت است از بستر کاشت بذر انوع گیاهان و قارچ ها، کاشت انواع نشا و تامین خاک گلدان های گل های زینتی  و مصرف در گلخانه ها و بستر های هیدرو پونیک.

از کوکوپیت به عنوان مالچ هم میشود برای پوشاندن پیاز یا خاک اطراف گیاه در باغ و باغچه استفاده کرد اینکار از تبخیر آب در تابستان و یخ زدگی ریشه گیاه در زمستان جلوگیری میکند و باعث جلوگیری از علف های هرز در خاک می شود.

چون‌ کوکوپیت محیطی خنثی دارد یعنی نه اسیدی است و نه قلیایی بسته به نهالی که در آن کشت میشود ونیاز  گیاه به  بستر اسید یا قلیایی خاک کوکوپیت را باید برای ph مناسب گیاه آماده کرد مثلا توت فرنگی گیاهی است که نیاز به ph کمی اسیدی دارد .

چگونگی مصرف کوکوپیت

کو‌کوپیت را باید در ظرفی که حجمی بیشتر از پنج برابر حجم آن است قرار داد و به آن آب اضافه کرد و کم کم به قالب کوکوپیت با دست فشار وارد کرد تا الیاف آن از هم باز شود و معمولا بعد از مدتی این الیاف حجمی حدود بیش از پنج برابر قالب اولیه را پیدا می کند. میزان آب نباید خیلی زیاد باشد و این خاک  نم دار برای کاربرد های مختلف قابل استفاده می شود.

نباید خاک کوکوپیت را  از حالت نمدار به حالت خیلی خیس در آورد چون آب بیش از حد محیط را برای رشد قارچ ها وباکتری های مضر فراهم میکنند برای ذخیره کردن بیشتر آب در محیط بسته به مورد مصرف کوکوپیت به آن ماده سفید رنگی به نام پرلیت اضافه میکنند.

کوکوپیت بستری مناسب ایجاد می کند و چون از نظر شیمیایی خنثی است بسته به نوع مصرف  مواد مغذی لازم وبه مقدار مورد لزوم گیاه  یا بذر کاشته  شده در آن را تغذیه میکنند.

چگونه بذر، قلمه و نشا را در کوکوپیت بکاریم؟

  • برای کاشت بذر کافی است با فرو کردن انگشت در آن گودی کوچکی به عمق مناسب برای نوع گیاه در آن ایجاد کرد و پس از قراردادن بذر در این گودی باکوکوپیت روی بذر را پوشاند.
  • قلمه نیز به را حتی در آن با کمی فشار در آن وارد می شود که بعد از کاشت قلمه درکوکوپیت اطراف قلمه را کمی با انگشتان بفشاریم تا در آن مستقر شود .
  • نشا هم به سادگی با گودالی که با دست یا بیلچه در خاک کوکوپیت ایجاد می شود قابل کاشت است .

کوکوپیت برای کاشت گیاه به چه مواد مغذی ای نیاز دارد؟

از این گذشته هر گیاهی  در تغذیه خود نیاز به عناصر متفاوتی دارد که اغلب از طریق ریشه و خاک تامین می شود  که از راه نمک های معدنی یا شیمیایی قابل تجزیه و حل در خاک و آب به ریشه می رسد  و چون این محصول فاقد مواد مغذی  گیاهی است لذا باید این مواد را به آن افزود.

این مواد به ترتیب اهمیت عبارتند از کربن ،هیدرژن  ، اکسیژن ، ازت و فسفر و پتاسیم که کربن و هیدروژن و اکسیژن  بیشتر از   ترکیبات موجود در هوا و آب به غذای گیاه می رسد و‌مورد مصرف اندام های گیاهی می رسد.

ازت و فسفر و پتاسیم عناصر لازم وحیاتی گیاه است:

  • ازت

مقداری از ازت حاصل عمل فتوسنتز در اندامهای سبز گیاهی اغلب از برگ ها است و مقداری را باید از طریق خاک یا  افزودن به کوکوپیت به گیاه رساند  . ازت در رشد و سر زندگی گیاه موثر است.

  • فسفر

فسفر هم  از عناصر مهم و الزامی برای گیاه است که در رشد ریشه گیاه و گلدهی و میوه دهی آن موثر است. این عنصر به خصوص در ابتدای رشد گیاه بسیار الزامی است.

  • پتاسیم

پتاسیم یکی دیگر از عناصر لازم در تغذیه کیاه است که سلامت و سر زندگی آن و مقاومت در مقابل آفات و امراض گیاه است و مصرف آن در زمان گلدهی و میوه دهی گیاهان الزامی است  .

سه عنصر نیتروژن یا ازت و فسفر و پتاسیم به عنوان عناصر اساسی و الزامی در تغذیه گیاهی است که حتما باید به کوکوپیت بستر گیاهی با نسبت های لازم و متفاوت‌ در مراحل رشد و باردهی گیاهی باید در بستر گیاه وجود داشته باشد که در روی بسته بندی های با ذکر نسبت هر یک با حروف N,P, K  درج می شود و به عنوان عناصر مغذی اصلی یا ماکرو شناخته می شوند.

توجه: مقدار مواد مغذی و دفعات مصرف ممکن است بسته به نوع گیاه و مرحله رشد آن متفاوت باشد. بنابراین، پیروی از دستورالعمل های روی بسته بندی مواد مغذی و تنظیم محلول غذایی برای اطمینان از رشد و نمو مطلوب گیاه ضروری است.

 

کوکوپیت و کاشت قارچ

قارچ ها به محیط رشدی نیاز دارند که سرشار از مواد مغذی باشد، و  سنگین یا متراکم نباشد. کوکوپیت یک انتخاب عالی برای قارچ است زیرا سبک وزن است و بافت اسفنجی دارد که باعث گردش هوا و زهکشی آب مناسب می شود و در عین حال رطوبت کافی برای رشد قارچ را در خود حفظ می کند.

مزیت دیگر استفاده از این محصول به عنوان بستر برای پرورش قارچ، عاری بودن از عوامل بیماری زا و بذر علف های هرز است که در استفاده از انواع دیگر مواد آلی می تواند مشکل ساز است که  آن را به گزینه ای ایمن و تمیز برای پرورش قارچ تبدیل می کند.

برای استفاده از کوکوپیت برای پرورش قارچ، ابتدا باید آن را هیدراته و استریل کرد تا اطمینان حاصل شود که از هرگونه میکروارگانیسم مضری که به طور بالقوه می تواند به قارچ آسیب برساند، عاری است. پس از استریل شدن، کوکوپیت را می توان با سایر مواد مانند تخم ریزی غلات یا هاگ قارچ مخلوط کرد و سپس در ظروف یا کیسه های مخصوص رشد تلقیح کرد.

کوکوپیت و پرورش حلزون

این که  آیا برای پرورش حلزون عالی است یا نه، بستگی به گونه خاص حلزون و شرایطی دارد که در آن رشد می کنند.

برخی از گونه های حلزون را می توان در کوکوپیت پرورش داد، زیرا محیطی مرطوب و غنی از مواد مغذی  در کوکوپیت فراهم است. با این حال، بعضی گونه ها ممکن است به دلیل کمبود مواد مغذی خاص یا سایر عوامل محیطی نتوانند در کوکوپیت زنده بمانند.

علاوه بر این، توجه به این نکته مهم است که حلزون ها برای رشد و نمو نیاز به مراقبت و شرایط محیطی خاصی دارند که شامل دمای ثابت، سطوح رطوبت مناسب، دسترسی به غذا و آب، و بستر مناسب برای تخم گذاری آنها است.

به طور خلاصه، کوکوپیت می‌تواند بستر مناسبی برای رشد گونه‌های خاصی از حلزون‌ها باشد، اما تحقیق در مورد نیازهای خاص گونه ای حلزون مورد نظر و ارائه مراقبت‌ها و شرایط محیطی مناسب برای اطمینان از موفقیت در پرورش آنها مهم است.

 

نتیجه گیری

خرید کوکوپیت یک محیط کشت پایدار و همه کاره است که فواید متعددی برای رشد گیاهان و حتی حلزون و قارچ دارد. ظرفیت بالای نگهداری آب، PH خنثی، مقاومت در برابر عوامل بیماری زای خاک و مقرون به صرفه بودن آن را به انتخابی ایده آل برای باغبانان خانگی و پرورش دهندگان تجاری تبدیل کرده است.   با استفاده از این محصول می توانید از یک باغ سالم و پر رونق لذت ببرید و در عین حال تأثیرات مخرب محیطی خود را کاهش دهید.

در صورت نیاز به مشاوره با متخصصان بیوکاشت در تماس باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات ویژه بیوکاشت

پیاز گلایل (بسته ده عددی)

موجود در انبار

۱۵۰.۰۰۰ تومان

پیاز مریم (بسته ده عددی)

اتمام موجودی

۱۵۰.۰۰۰ تومان

کود جلبک دریایی

موجود در انبار

۴۹.۲۰۰ تومان

کود ان پی کا 20 20 20 (سه بیست)

موجود در انبار

۱۹.۳۰۰ تومان

سنسور دما و رطوبت شیائومی

موجود در انبار

۳۳۰.۰۰۰ تومان

نوار جدا کننده سفید ۵.۸ متری – محوطه سازی

موجود در انبار

۳۷۷.۰۰۰ تومان

کوکوپیت (قالب ۵ کیلویی)

موجود در انبار

۱۹۸.۵۰۰ تومان
سبد خرید